Değerler ve Hedefler

DEĞERLER

  • Atatürk İlkeleri
  • Fırsat eşitliği İfade özgürlüğü
  • Hukukun üstünlüğü
  • İnsan hakları
  • Toplumsal değerler
  • Bilimsel etik kurallar
  • Yaratıcı düşünce
  • Yaşam boyu öğrenme
  • Üretilen bilgi ve hizmette kalite


HEDEFLER

  • Mesleğinin rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal bilgiyi sağlayacak,
  • Edindiği kuramsal bilgiyi mesleki uygulamalarına yansıtabilecek,
  • Sağlık ve sosyal alanlarda tüm paydaşlarla ekip çalışması yapabilecek,
  • Birey, aile, grup ve toplumun sağlığını etkileyebilecek her türlü gelişim ve değişimlere duyarlı olabilecek, bunları verdiği hizmete yansıtabilecek,
  • Sağlıklı ya da hasta bireylerin her ortamda gereksinimlerini saptayabilecek, bu gereksinimleri mesleki standartlar düzeyinde karşılayabilmek için gerekli hizmeti planlayabilecek, uygulayabilecek ve değerlendirebilecek,
  • Meslek eğitimi, yönetimi ve araştırmalarında rol alabilecek, tüm bunları yerine getirirken mesleki etik ilkeleri göz önünde bulundurabilecek,
  • Eğitimi boyunca edinmiş olduğu mesleki bilgilerini, ülkemiz kamu ve özel kuruluşlarının özellikle sağlık birimlerinde ve diğer alanlarda uygulama bazında gerçekleştirme becerisine sahip olacak,
  • Yaşam boyu öğrenmeyi benimseyecek, eleştirel düşünebilecek nitelikte profesyonel hemşire ve diyetisyen yetiştirmektir.